SOUTĚŽTE S NÁMI O DĚTSKOU KNÍŽKU 2.A

Mít tři děti je fajn, protože jsou parta a můžou si spolu hrát. (Tohle tvrzení už za chvíli otestujem na vlastní kůži!) Mít tři dcery je je určitě taky fajn, ale někdy vám dají jejich lumpárny pěkně zabrat. Povědět by vám o tom mohl třeba tatínek Káti, která je vypravěčkou nové dětské knížky 2.A. No a co teprve, když přijede na návštěvu teta - mámino dvojče! - s dalšími třemi dětmi...


Hlavní hrdinkou je holčička z druhé třídy, takže knížku si oblíbí hlavně malé školačky (cca od 6 do 9 let), které se jistě v mnoha situacích poznají - ale vtipně podaný příběh a lumpárny určitě pobaví i kluky.


Zkrátka šest dětí v domě a maminky od sebe k nerozeznání, to zaručuje nejednu veselou historku. Třeba rodinná večeře v restauraci se rázem promění v hon za plněním neuvěřitelných úkolů - co myslíte, podaří se jim to???


Děj podtrhují rošťácké ilustrace Venduly Šafránkové, obohacené o textové bubliny, takže i čtenáři začátečníci si přijdou na své. Knížka je psaná milým, srozumitelným jazykem a i velké písmo podporuje čtenářskou samostatnost. Ale knížku můžete číst i vy jako pohádku před spaním.


 Autorkou je Katarína Fiala, divadelnice a maminka dvou děvčátek. V knize ukázala, jak dobře rozumí dětskému světu. Aby také ne - s dětmi tráví většinu svého profesního života - hraje pro ně divadlo, pořádá příměstské tábory a víkendové pobyty pro rodiče s dětmi. O všech jejích aktivitách si můžete přečíst na stránkách jejího divadla a teď už i nakladatelství zde - Divadlo Na houpačkách.


 Knížku seženete v eshopu i kamenných prodejnách knihkupectví Kosmas nebo přímo u autorky.

SOUTĚŽ O KNÍŽKU   2.A

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA - VÝHERCEM JE PANÍ MARTINA, GRATULUJEME!

 Jestli vás knížka zaujala, doporučuju ji pořídit vašim malým čtenářkám a čtenářům třeba ke konci školního roku. Tematicky se to náramně hodí, protože plány na prázdniny provází i malé hrdiny příběhu. A nebo zkuste štěstí v naší soutěži a třeba to budete právě vy, kdo získá jednu knížku, kterou mi pro vás Katarína věnovala.

Co musíte pro výhru udělat? Je to snadné!
  • 1) Odpovězte v komentáři pod článkem na otázku:  
"Uhodnete, kde se dětem v jedné kapitole knížky ztratila maminka?"
(Nápověda na ilustraci Venduly Šafránkové. Nezapomeňte na sebe nechat email, abych vás mohla v případě výhry kontaktovat.)


(Uděláte nám tím radost, jako první se dozvíte o všech akcích a nic už vám neuteče.) 


 Do komentáře můžete také napsat, jestli vás knížka zaujala a čím, nebo nám doporučit nějakou zajímavou knížku na PRVNÍ ČTENÍ pro malé školáky. Dobrých tipů není nikdy dost! Díky ;)

Držím palce,
Míša

Komentáře

  1. Milá Míšo, díky za soutěž. Knížka mne zaujala už na IG :), protože dcera je v 1.A a já právě vybírám knížku za vysvědčení. Teď dcera dočetla Okno do komína od Ivony Březinové a také se líbila. ... No a k soutěžní otázce - maminka se dle nápovědy ztratila v ZOO. Pěkný den Andrea (hudeckova.a@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  2. Maminka se ztratila v ZOO - knížka by se moc líbila vnučce Anežce

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8.6.17

    Maminka se asi ztratila v ZOO :-) Terka terinaj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Maminka se ztratila v ZOO
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní9.6.17

    maminka se ztratila v ZOO

    petula.16@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Maminka se ztratila v zoo
    Granynka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Maminka se ztratila v zoo

    Prochynka13@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná kniha, určitě by se líbila i mým dětem! Maminka se ztratila v Zoo:-) kamilamikel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní13.6.17

    Hezký večer, no na výletě jsou asi v ZOO. Ale jestli se maminka ztratila nebo jen prostě "vypnula" a šla dál bez ohledu na mnoho dětí, mnoho názorů, mnoho diskuzí, mnoho otázek,....to těžko říct. Maminka na obrázku vypadá spokojeně, ne vystresovaně jak by si člověk ztracenou maminku představoval ;o) Přeji pohodové léto, Helena K. (panprag@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, maminka se ztratila v Zoo. Krásná knížka, třeba by se zalíbila naší 9.leté slečně, která bohužel zatím moc četbě neholduje. Martina, makaface@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den, vypadá to na ZOO :) V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní14.6.17

    Maminka se ztratila v ZOO.
    veryrezy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní14.6.17

    Maminka se ztratila v Zoo :) Lenka
    lenkaadamova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní14.6.17

    Maminka se, zdá se, ztratila v zoo :) moje Růženka půjde po prázdninách do 2.(A?) třídy, takže knížka mě zaujala na první pohled už názvem... trz@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní14.6.17

    Maminka se ztratila v zoo :D. Děkuji za soutěž.. Andrea.p@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)