ÚLOVKY Z DĚTSKÉ KNIHOVNY

Včera jsme si z knihovny přinesli pravidelnou měsíční dávku čtení. Jestli máte děti předškolního věku, nechte se inspirovat...









O ničem

Tuhle knížku jsme objevili v regálu úplnou náhodou, ale je to naše nové "must have" - taky to tak máte? Knihovnu bereme jako testovací oblast a co se nám opravdu líbí a chceme to číst znovu a znovu, to pak teprve kupujeme...
Vtipně podaný a mile ilustrovaný příběh "O ničem", které je smutné, že je k ničemu, končí dobře. I když nic je pořád nic, tak už není na nic...




 Lední medvědi odcházejí za štěstím
Znáte edici Mikroliška? Malá leporela do kabelky. Medvědi jsou úžasně poetičtí, hlubocí, smutní a ... jaksi bezvýchodní... Pro mě byli silní, zanechali velkou tíhu a klidně bych si je v kabelce četla v tramvaji sama pro sebe. Pro děti bylo ale té hluboké a smutné poetiky příliš.




 Pidibabka z Brd
 Jiřího Kahouna jsme vybrali jako klasiku. Ještě jsme se nezačetli, ale věřím, že Pidibabka bude mít úspěch (stejně jako ostatní Kahounovy knížky).



Gruffalo
Knížka, kterou si půjčujeme už po několikáté - takže adept na trvalý pobyt v naší knihovně. Přečtete ji celou za chviličku, baví i malé děti, velké celostránkové obrázky a vtipný příběh o statečné myšce.




Sbírka pohádek pro 2leté děti
Klasické pohádky podané obrázkovou formou s jednoduchým textem a milými ilustracemi. Pohádky a básničky pro všechny malé dětičky.




Dům myšek - v divadle
 Jestli neznáte Dům myšek, je nejvyšší čas to napravit. Sma a Julie jsou nerozluční kamarádi a zažívají společně spoustu veselého i smutného, napínavého i poučného. Je to taková knížka ze života...nejen myšek.




 Jestli se vám naše knižní inspirace líbila, tak s další dávkou tu budeme zase přibližně za měsíc. Chcete?

Míša


Komentáře

  1. chodíme, pokaždé se snažím snížit počet knih vrácením a zase půjčím nové, takže máme permanentně doma cca 35 knih z knihovny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak to my se držíme na nějakých max. 10 knihách, něco jsou ale obrázkové, něco takové rychločtení a pak večerní pohádkové míváme tak 2.

      Vymazat
  2. Chodíme a baví nás to. Ale pro mě je to trochu stres - máme takové nerudné knihovnice a poslední dobou mám vždycky jedno dítě, které miluje vytahování oddělujících zarážek mezi knihami (takové ty, jak označují, kde začíná další písmeno) a knihovnice nechápou, že umím abecedu a tedy ty zarážky vrátit zpátky. Takže to vypadá tak, že nejstarší chce něco v knihovně hned přečíst, nejmladší vytahuje ty zarážky, prostřední si vybere tu největší knihu, že ji nutně potřebuje domů a okolo prochází knihovnice, která vše bedlivých sokolím okem sleduje :).
    Máme takovou starou knihovnu, ale občas se tam najdou skvosty. A knížek máme taky hromadu - však to byla jedna z mých prvních otázek - kolik můžeme mít půjčených knížek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to si umím představit! Taky máme jednu paní knihovnici, která - ač sedí v dětském oddělení - asi by radši seděla někde v kotelně... :/

      Vymazat
  3. Tak jsem tři, ne, koukám, že čtyři, naházela do rezervací a už se těším. Knížky skoro nekupujeme, opravdu vyjimecne (Mame jaro, lteo podzim a zimu od Rotraut Susanne Bernerová a od Svojtky Andersena a Grimmy, a to jsou v zásadě všechny námi koupené knihy, ale knihovnička pořád přetéká:))) Vždycky, kdaž mě to láká si nějakou knihu koupit, kouknu, jestli ji nemají v knihovně, a většinou jo...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tyto knížky vidím poprvé. My máme doma také plnou poličku knížek a už je máme všechny několikrát přečtené :-D . Dceři to ale nevadí. Některé má radši, tak si vždy řekne, jakou knížku chce číst :-) . Po koupání jí pouštím také pohádky v televizi. Máme internetovou televizi , takže si může vybrat z několika dětských programů.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)