KAMÍNKY JAKO MALOVANÉ


Jaro je tu a s ním spousta barev. Rozveselme své domovy jednoduchou metodou. Vytvořte si s námi barevné dekorační kamínky - můžete jimi rozjasnit květiny v květináčích, nebo je nechat jen tak položené na parapetu. A nebo se hodí jako dárek třeba pro babičku.






Pozor - pracuje se s horkými kamínky, buďte opatrní - vhodné pro děti starší a rozumné (my jsme dělali s 3letým).

Budete potřeovat jen balíček voskovek (pozor, aby to byly opravdu voskovky, některé pastelky mají příměsi, které se nerozpouští, ale puckatí. My jsme měli zbytky voskove
Koh-i-noor.) a pěkné kamínky, které nasbíráte někde v přírodě na výletě. Nejlepší jsou drobné valounky od potůčků, mají hezký tvar a jsou hladké. 

Připravte si podložku, kterou můžete bez obav ušpinit barvami. Troubu rozehřejte na 150 °C, kamínky rozložte na plech a dejte "péct". První kamínky můžete vyndat asi za 5-10 minut podle velikosti. Kamínky vyndavejte jen po pár kouscích, které stihnete rychle pomalovat, ostatní nechte zatím v troubě jinak rychle vychladnou. 

Opatrně kamínek přendejte kleštěmi na pečení dítěti na podložku a poučte ho, že se ho opravdu nesmí dotýkat prsty - jen voskovkou! Potom už můžete malovat - voskovky se na rozpáleném kameni nádherně roztékají a kloužou, rozhodně si to vyzkoušejte i sami.

A tady jsou výsledky - nejprve jsme byli opatrní a každý kamínek malovali jen jednou barvou, ale pak jsme se odvázali a vytvářeli nejrůznější barevné variace. 







Míša



Komentáře

  1. super a ako sa chová vosk po zaschnutí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, je to pořád vosk, takže jako dekorace na okně je to v pohodě (dávali jsme jako dárek babiččce), ale kamínky můžete s dětmi i použít na kreslení na papír, dá se do toho rýt třeba špejlí atd... :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)